СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС +359 899760707

СЛЕДВАЙТЕ НИ
Магазин за шоколад - Шоколадов Свят

 
0 - 0.00 лв. 
BCAA И ТЕХНИТЕ ЕФЕКТИ ВЪРХУ ТЯЛОТО
 

Какво представляват BCAA?

В тялото има 20 аминокиселини, които изграждат хиляди различни протеинови вериги. Девет от тях принадлежат към есенциалните аминокиселини, което означава, че тялото не може да ги произведе само и трябва да ги приема чрез храната или чрез различни хранителни добавки. Три от тези девет аминокиселини наричаме BCAA

Накратко съкращението BCAA произлиза от английското наименование Branched Chain Amino Acids, тоест аминокиселини с разклонена верига. Понятието BCAA се отнася по-конкретно до три есенциални аминокиселини – левцин, изолевцин и валин. Те се различават от останалите аминокиселини с това, че вместо в черния дроб се метаболизират директно в мускулите.

Има разлика и в тяхното влияние върху организма :

  • левцинът увеличава протеиновия синтез, помага в изграждането и регенерирането на мускулите. Освен това подпомага регулирането на инсулина и е една от двете аминокиселини, които не могат да се променят в захар.
  • изолевцинът регулира консумацията на глюкоза от организма, с което спомага енергията да се складира в мускулите, а не в мастните клетки.
  • валинът подобрява мозъчната функция, намалява умората и служи като средство за превенция от разграждане на протеините.

BCAA отговарят за много задачи в организма, по-точно за протеиновия синтез, за производството на енергия, за образуването на други аминокиселини като аланин и глутамин или за регулацията на лептина.


 

Меню
  Начало
Политика за защита на личните данни
Контакти
Информация
  Полезно
Поръчка и доставка
Често задавани въпроси
Шоколадов Бутик
  Най-нови
Промоции
Очаквани продукти
Контакти
  тел.: 0899 760 707
shokoladite@abv.bg


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В

2023, Всички права запазени.