СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС +359 899760707

СЛЕДВАЙТЕ НИ
Магазин за шоколад - Шоколадов Свят

 
0 - 0.00 лв. 
Новини / Актуално

Шоколад като подарък за празниците
Шоколад като подарък за празниците
Шоколадът е чудесен подарък за празниците. Традицията да се подарява шоколад и стара, той е пожелание за щастие, за поздравление, за късмет, за извинение. Един шоколад казва много. Традицията да се подарява шоколад датира от XVIII век, Има различни начини за поднасяне на шоколад, Той може да бъде поднесен от два бонбона до килограм, от дървена кутия, бонбони, строени в елхичка. Има и различни видове - бял, черен, кафяв, с лешници. Има над 70-80 вида пълнежи, шоколадови фигурки." за всеки празник може да се подари шоколад - Коледа, Свети Валентин, Великден, сватби, за рождени дни. чч


Историята на Великденското яйце
Историята на Великденското яйце
През вековете яйцето е символ на мистерии, магии, то е лек, храна и поличба. То е универсалният символ на Великденските празници по целия свят. Навсякъде то се боядисва и изрисува, украсява като много специален символ. Преди да стане тясно преплетено с големия християнски празник, то било чествано в много древни пролетни обичаи.Римляните, галите, египтяните и китайците почитали яйцето като символ на вселената.От древни времена хората боядисвали и си разменяли яйца по това време на годината. В езическите времена яйцето символизира възраждането на земята след зимата. На яйцето е приписвана магическа сила. Слагали го в основите на строящите се къщи, бременните го носели в ръкавите си, за да предскажат пола на децата, във Франция младоженките настъпвали яйце преди да прекосят прага на новия си дом. С идването на Християнството се сменила и символиката. Яйцето символизирало вече не прераждането на земята, а на човека. Християните тачели яйцето и го сравнявали с гроба, от който Христос възкръснал. Стари полски легенди преплитат фолклора и християнските вярвания за яйцето и неговия празник. В една от легендите се споменава Св.Дева Мария. В нея се разказва, че тя дарявала яйца на рицарите на кръста. Плачейки, тя ги умолявала да бъдат по - милостиви. Сълзите и падали върху яйцата, покривайки ги с брилянтен цвят. В Англия боядисването и украсяването на яйца става традиция в средните векове. Дворцовите архиви на крал Едуард I отбелязват, че през 1290 година дворът е направил разход за боядисването и позлатяването на 450 яйца като великденски подаръци. Най - известното великденско яйце е излязло от ръцете на популярния златар Петер Карл Фаберже. През 1883 руският император Александър възложил на Фаберже да изработи специален великденски подарък за неговата съпруга, императрица Мария. Първото творение на Фаберже било истинско яйце, кухо, с обвивка от платина, което се отваряло, за да се покаже отвътре по - малко златно яйце, в което на свой ред имало златно пиленце с императорска корона от скъпоценни камъни.


Заекът и яйцето - история на великденските обичаи
Заекът и яйцето - история на великденските обичаи
Яйцето е символ на живота, плодородието и пречистването. В миналото великденски яйца са принасяни в жертва на германската богиня на пролетта Остара. А днес те са знак за приятелство. Не случайно германците наричат Великден Остерн. Смята се дори, че яденето на яйца по време на Великден не само увеличава мъжката сила, но и укрепва здравето. По време на великите пости не се ядат яйца. За да не се развалят, през 40-дневните пости, снесените от кокошките яйца трябвало да се сварят, което ги правело трайни. Във врящата вода добавяли и различни растения, за да ги боядисат. Тако по-късно можело да различават свареното от суровото яйце.


Историята на шоколадовите яйца
Историята на шоколадовите яйца
Шоколадовите яйца са нещо повече от просто сладки, символи, или това, което Германската застрахователна асоциация нарича “вкусни, богати на енергия продукти на сладкарската индустрия”: те объркват и вълнуват; те загатват за яйца, когато няма истински яйца наоколо. Яйцата са толкова фундаментално свързани с произхода, че оформените като яйца шоколадови продукти не могат да не предизвикват асоциации с предшествениците им. Половината от удоволствието - или отвращението — в Cadbury Creme Egg произлиза от неговата необичайност: крехката черупка, течната вътрешност, вкусът, чиято интензивност конкурира този на рохък жълтък. Великденските яйца датират поне от 1290 г., когато английският крал Едуард I е похарчил 18 пенса за 450 цветни, покрити със златен варак яйца. Шоколадовите яйца, така да се каже, са родени в истински яйчени черупки, и сега се завръщат, толкова мистериозни и странни, колкото са били винаги. Те възраждат и шоколада, и яйцата, карайки ни да преосмислим употребта на храни, които са толкова разпространени, че почти не забелязваме тяхното чудо, разказвайки ни почти забравена история на храни, разкривайки произход, който дори не сме подозирали, че имат. Пролетта е тук, и всичко започва отново.


Шоколадова зависимост
Шоколадова зависимост
Вкусна, вкусна, апетитна, успокояващa и достъпна за всички бюджети - шоколада се превърна в един обект на желание за всеки тип вкус.


Купете шоколад в интернет
Купете шоколад в интернет
Обществото на информационните технологии и комуникациите, в което сме потопени, позволява достъп до различни медии, така че с невероятна непосредствена работа ние можем да се информираме, да сравним и купим всеки тип продукт, какъвто е случаят с шоколада .


Хранителни характеристики за шоколада
Хранителни характеристики за шоколада
Шоколадът е напълно здравословна храна , препоръчва се заради високото си съдържание на хранителни елементи - осигурява на организма протеини, енергия и въглехидрати. Психологически ни утешава , регулира кръвното налягане и ни предпазва от различни заболявания. Но разбира се всичко това е при правилната му консумация...


Шоколадови бонбони
Шоколадови бонбони
Меню
  Начало
Политика за защита на личните данни
Контакти
Информация
  Полезно
Поръчка и доставка
Често задавани въпроси
Шоколадов Бутик
  Най-нови
Промоции
Очаквани продукти
Контакти
  9000, гр. Варна
тел.: 0899760707
shokoladite@abv.bgПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В

2020, Всички права запазени.