СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС +359 899760707

СЛЕДВАЙТЕ НИ
Магазин за шоколад - Шоколадов Свят

 
0 - 0.00 лв. 
ЛЮБОВ МЕЖДУ ВИНО И ШОКОЛАД
 Виното и шоколадът са две от най-големите удоволствия в живота, но съществува ли любов между тях? Може би ви звучи странно, но всъщност те могат да бъдат перфектна двойка, която отлично се допълва.
Въпреки че виното и шоколадът имат много прилики помежду си, имайте предвид, че подходящото им съчетаване може да бъде предизвикателство. Тайната за правилното им комбиниране е да намерите точния баланс. Погледнете най-очевидните характеристики както на виното, така и на шоколада, какви са те: богати, леки, пълноценни, горчиви, сухи или сладки?

БЯЛ ШОКОЛАД

В действителност белият шоколад не е истински шоколад, тъй като не включва какао, а какаово масло. Характеризира се с бледо жълт цвят, подобен на слонова кост. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и млечния шоколад. Тъмният шоколад трябва да има поне 35% какао, като съдържанието му може да достигне до 99%, а процесът на получаване на бял шоколад включва използването само на какаово масло /най-скъпият екстракт на какаовото зърно/, което се миксира с другите съставки като захар, мляко и ванилия.
 
Белият шоколад не притежава наситения какаов вкус на тъмния шоколад, сладките му аромати на сметана, мляко, мед, ванилия, карамел или плодове го правят доста универсалено съчетание за вино. Хармонично се допълва със сладки вина, с леко маслено ванилов вкус. Белият шоколад си върви чудесно и с плодови, леко газирани, свежи вина.
Вкусовете на кайсия, зряла круша и мед допълват иделано по-фини и леки десетри с бял шоколад

МЛЕЧЕН ШОКОЛАД

Млечният шоколад има по-малък процент какао и по-висок процент захар. Висококачественият млечен шоколад представлява 50% шоколад и 50% мляко. Това го прави по-мек и по-сладък с аромат на кафява захар, какао, ванилия, мед, карамел, мляко, сметана, орех и / или малц.
Той е вкусен и изключително популярен, лесно се произвежда, лесно се консумира именно защото е с нежен и мек вкус. Млечният шоколад се съчетава чудесно с по-леки, млади, плодови и по-ниско алкохолни червени вина. 

ЧЕРЕН ШОКОЛАД

Тъмните шоколади съдържат от 70% до 90% какао, те са най-интензивните. Черният шоколад е характерен със сладко-горчивия си вкус, именно заради високото съдържаниe на какао, намаленото количество захар и липсата на мляко. Силната концентрация на какао му придава силен вкус и аромат. Най-добрата комбинация е с по-плътни червени вина, отлежали в дъб, които имат по-концентрирани плодови нотки. 

Запомнете! Не съчетавайте сладко десертно вино с много сладък шоколад. Силният и сладък вкус на виното ще си пасне най-добре с по-мек на вкус шоколад, който ще подсили и подкрепи винения вкус. И обратното – по-сладкият и силен шоколад ще е чудесна двойка с вино с не толкова сладък и силен вкус. Съобръзете с това колко мощен е вкусът на парченцето шоколад, колкото по-интензивен е той, толкова по-богато на танини вино би му подхождало!
 
И все пак бъдете авантюристи, отдайте се на въображението си и експериментирайте с разлини комбинации! Имайте предвид, че всеки човек притежава различен вкус и е възможно да подбере различни от споменатите по-горе съчетания между шоколад и вино.

Меню
  Начало
Политика за защита на личните данни
Контакти
Информация
  Полезно
Поръчка и доставка
Често задавани въпроси
Шоколадов Бутик
  Най-нови
Промоции
Очаквани продукти
Контакти
  тел.: 0899 760 707
shokoladite@abv.bg


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В

2024, Всички права запазени.