СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС +359 899760707

СЛЕДВАЙТЕ НИ
Магазин за шоколад - Шоколадов Свят

 
0 - 0.00 лв. 
Шоколад - дали е полезен за детето?
 В листата с любими детски храни на едно от първите места е шоколадът. Той е източник на енергия – 100 грама черен шоколад дават 500 калории и заедно с това има много хранителни вещества. Полезен е за детето, при условие, че то го получава в точния момент.

Зърнени закуски с какао от 6 месеца нагоре
Какао, захар и ароматизатори присъстват в зърнените закуски за малчуганите. И те са сред най-предпочитаните за деца до 7 години.
Още от 6-месечна възраст присъстват и в някои зърнени каши.

Блокче шоколад – след втората година
Шоколадът е смес от какаово масло, захар и със съдържание от 40 до 80% какао.
Какаото дава на детския организъм полезни вещества като калий, магнезий, фосфор, желязо, витамини PP, B2, B9... много малко фибри, но и едно особено вещество - теобромин, което стимулира нервната система.

Снимка: Guliver / iStock
Обикновеният шоколад съдържа наситени мазнини, които не са подходящи и трудно се преработват от нервната система на малкото дете. Затова лекарите препоръчват да не се дава на хлапета до 2-годишна възраст.

Може да му предложите 1 блокче черен шоколад, защото то ще даде енергия, от която детето се нуждае. Като парченцето може да се се настърже върху млечния десерт като украса.

1 лъжица разтопен черен шоколад


Полезен е на-вече черният шоколад, заради богатото съдържание на минерали и витамини в каковите зърна, но той не винаги допада на вкус на детето. Затова го използвайте разтопен в различни десерти – за да даде вкус и аромат, както и полезните си хранителни вещества.

Но дори стопен, той запазва мазнините, които не са подходящи за най-малките и затрудняват храносмилането им.
Когато детето е между 2 и 3 години, може добавите шоколад в муса или с разтопен черен шоколад да залеете нарязаните в купичка плодове – ябълки, банан, ананас, мандарини.
След като навърши 3 г. , шоколадът може да е част от торти, тарталети, млечни кремове и десерти.

Черният шоколад е най-полезен – той съдържа какао, 35% какаово масло и захар и е най-богат на полезни за детския организъм хранителни вещества.

Млечният шоколад – обикновено съдържа 25% какао, мляко, масло, захар и каково масло. Млечният шоколад е особено богат на калций, но има доста по-малко магнезий в сравнение с черния.

Белият шоколад – не съдържа какао. Както подсказва името му, в състава му влиза мляко, какаово масло, захар и аромати. Изключително е богат на наситени мазнини – с други думи той е най-калоричен.

Меню
  Начало
Политика за защита на личните данни
Контакти
Информация
  Полезно
Поръчка и доставка
Често задавани въпроси
Шоколадов Бутик
  Най-нови
Промоции
Очаквани продукти
Контакти
  тел.: 0899 760 707
shokoladite@abv.bg


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В

2024, Всички права запазени.