|
|
ТОРТА ТРИ ШОКОЛАДА
Необходими продукти:
200 гр. какаови бисквити
1л сладкарска сметана
200 гр. бял шоколад
200 гр. млечен шоколад
1 суп. лъжица какао
120 гр. масло
500 мл. прясно мляко
200 гр. черен шоколад
3 броя желатин
Начин на приготвяне
- Първата стъпка от рецептата за торта три шоколада е подготовката на блата. Смилате какаовите бисквити с помощта на блендер или кухненски робот, разтопявате кравето мясло и го добавяте към бисквитите. Размесвате добре, до получаване на маслени трохи. На дъното на форма за кекс с падащи стени поставяте хартия за печене, върху която разпределяте трохите и притискате добре с ръце, до получаване на блат. Прибирате в хладилника, за да стене.
- В голяма купа изсипвате сметаната и добавяте прясното мляко, след което ги разбърквате. Разпределяте тази течност на три равни части. Нарязвате първо черния шоколад на ситни парченца. Слагате 500 мл от сместа от мляко и сметана на котлона на ниска степен. Разтопявате едно пакетче желатин на водна баня, като го изсипете в чаша, добавите 4-5 супени лъжици вода, разбъркате и поставите чашата в малък съд с вода на котлона, за да се разтопи. След като млякото е топло, но в никакъв случай вряло или прекалено горещо, добавяте нарязания шоколад и започвате да бъркате с лъжица или тел за разбиване до пълно стопяване на шоколада. Добавяте разтворения желатин, разбърквате много добре и изсипвате тази смес върху блата и отново прибирате в хладилника за час-два докато стегне.
- След като първият шоколадов блат е вече стегнал, пригответе втория по същия начин. В затоплената смес от мляко и сметана, добавяте нарязания на ситно млечен шоколад, както и набъбналия желатин. Разбърквате много добре и изсипвате върху върху блата и отново прибирате в хладилника. След още час-два приготвяте по същия начин и сместа с белия шоколад и оставяте така получената торта да стегне за няколко часа или една нощ. По желание поръсвате тортата с какао.
|